Scrambled tofu met doperwten en spinazie

2 personen

Tofu is veel meer dan een saai wit blok. Je kunt er scrambled tofu van maken met verschillende soorten groenten. Het is mijn favoriete lunchgerecht voor in het weekend.

Ingrediënten:

  • 250 gram tofu
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • peper naar smaak
  • ½ rode paprika
  • 60 gram doperwten
  • 2 handjes verse spinazie
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

Giet de tofu af in een vergiet. Knijp met je handen het vocht eruit. Laat daarna de tofu in het vergiet uitlekken.

Snijd de ui in ringen en het teentje knoflook fijn. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de olie.

Bak hierin de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Snijd ondertussen de tofu in blokjes en verkruimel de tofu daarna boven de pan met het ui-knoflookmengsel. Voeg de kerriepoeder en wat peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en bak dit zo’n 5 minuten in de koekenpan.

Snijd de paprika in blokjes. Voeg de paprika, de doperwten en de spinazie toe en bak nog 2 minuten mee.

Verdeel de tofu over de boterhammen.

Tip

Je kunt de boterhammen vooraf even kort roosteren. Dit gerecht is ook erg lekker als ontbijt. Eventueel kun je de scrambled tofu op smaak brengen met kala namak (zwart zout). Dit geeft de typische ei-smaak aan het gerecht.

Dit recept komt uit het kookboek Vaker plantaardig!

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Yvonne Beekenkamp.