Rodelinzensoep

8 kommen

Linzensoep is heel erg voedzaam en vult de maag goed. Lekker als lunch maar kan ook zeker als diner gegeten worden.

Ingrediënten:

  • olie om in te bakken
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 wortelen, in stukjes gesneden
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 1 rode peper, in stukjes gesneden
  • 1 stukje gember (2 bij 2 cm)
  • 250 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 500 milliliter passata (gezeefde tomaten)

Topping:

  • fijngesneden verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie

Bereiding

Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook.

Voeg daarna de wortelen, kurkumapoeder, peper en gember toe. Bak dit nog zo’n 4 minuten mee.

Voeg de linzen en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook.

Kook dit 30 minuten. Zet het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de kokosmelk en de passata toe. Warm daarna nog even op. Garneer met verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie.

Tip

Vind je de soep wat te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Dit recept komt uit het kookboek Vaker plantaardig!

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Yvonne Beekenkamp.