‘Kip’ kerrie op basis van jackfruit

2 personen

Ingrediënten:

    200 gram zilvervliesrijst of een ander volkorengraan

    200 gram sperziebonen

    1 blik jackfruit*, op water (uitlekgewicht 300 gram)

    olie om in te bakken

    1 ui, fijngesneden

    2 teentjes knoflook, fijngesneden

    3 eetlepels kerriepoeder

    2 eetlepels rozijnen

    ½ rode paprika, in stukjes gesneden

    200 milliliter kokosmelk

Topping:

    30 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten

Bereiding

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Kook tegelijkertijd de sperziebonen in zo’n 12 minuten beetgaar.

Giet het jackfruit af in een vergiet en spoel de jackfruit af met koud water. Snijd het jackfruit in kleine stukjes en trek uit elkaar.

Verhit een klein beetje olie in een pan en fruit hierin de ui.

Voeg na een paar minuten de stukjes jackfruit, knoflook en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten mee.

Voeg de rozijnen, stukjes rode paprika en kokosmelk toe. Laat dit zo’n 10 minuten pruttelen zodat de saus goed kan inkoken.

Rooster even kort de cashewnoten in een droge koekenpan.

Serveer met rijst, sperziebonen en de cashewnoten.

*Jackfruit is te koop in de meeste supermarkten en toko’s.

Tip

Geen zin in jackfruit? Je kunt ook plantaardige ‘kip’stukjes gebruiken. Deze zijn gemaakt van soja.

Dit recept komt uit het kookboek Vaker plantaardig!

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Yvonne Beekenkamp.