2 personen
Ingrediënten:
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Snijd de tempeh in blokjes. Doe de blokjes tempeh in een kom. Voeg de kruiden en olie toe en meng dit goed door elkaar.
Leg de blokjes tempeh op een bakplaat, die in de voorverwarmde oven en bak de tempeh 20 minuten.
Gebruik je bonen en mais uit een blik of pot? Doe deze in vergiet en spoel af met koud water. En verwarm ze eventueel nog even kort op.
Snijd de avocado in blokjes, besprenkel ze met de helft van het limoensap en breng op smaak met peper.
Snijd de tomaten en de ijsbergsla fijn.
Verwarm de taco’s kort in een koekenpan.
Voeg aan de tempeh de bonen, mais en stukjes tomaat toe en meng goed.
Beleg de taco’s met de ijsbergsla en schep daar bovenop het tempehmengsel. Garneer met de blokjes avocado en de rest van het limoensap.
Tip
Houd je niet van tempeh? Maak het gerecht dan met vegagehakt. Het gehakt bak je dan met kruiden in een koekenpan.
Dit recept komt uit het kookboek Vaker plantaardig!
De foto’s in het boek zijn gemaakt door Yvonne Beekenkamp.