Wereldberoemde pionier in leefstijlgeneeskunde laat zien hoe je gezond blijft of weer wordt

INKIJKEXEMPLAAR

Ondertitel: Hoe simpele leefstijlveranderingen de meeste chronische ziektes kunnen omkeren
Auteur: Dean Ornish en Anne Ornish
Prijs: € 34,95
Aantal pagina’s: 460
Verschijningsvorm: Paperback
Afmeting: 17 x 24 cm
Verschijningsdatum: 30-12-2022
ISBN: 9789492847119
Dit boek bevat geen kleurenfoto's

Maak het ongedaan!

Dean Ornish, de wereldberoemde pionier op het gebied van leefstijlgeneeskunde, laat zien hoe je kanker, diabetes, hartaandoeningen, gewichtstoename en zelfs het verouderingsproces kunt bestrijden met één eenvoudig plan.

Dean Ornish heeft revolutionair onderzoek geleid dat voor het eerst aantoonde dat veranderingen in leefstijl vaak de progressie van veel van de meest voorkomende chronische ziekten ongedaan kunnen maken. Zijn programma is gebaseerd op veertig jaar onderzoek dat gepubliceerd is in toonaangevende medische en wetenschappelijke tijdschriften.

In dit baanbrekende boek presenteren hij en Anne Ornish een eenvoudige maar krachtige nieuwe verenigende theorie die uitlegt waarom dezelfde veranderingen in leefstijl zoveel verschillende chronische ziekten kunnen omkeren en hoe snel deze voordelen optreden. Ze beschrijven wat het is, waarom het werkt en hoe je het doet:

• Beter eten: een onbewerkt en plantaardig voedingspatroon dat van nature arm is aan vet en suiker en rijk is aan smaak. Het ‘Ornish-dieet’ is sinds 2011 elf jaar lang beoordeeld als ‘nummer 1 voor hartgezondheid’.
• Meer bewegen: matige lichaamsbeweging zoals wandelen.
• Minder stressen: inclusief meditatie en rustige yoga.
• Meer liefhebben: hoe liefde en intimiteit eenzaamheid omzetten in genezing.

Dit boek bevat zeventig recepten, makkelijk te volgen maaltijdplannen, tips voor boodschappen doen en uit eten gaan, aanbevolen oefeningen, advies voor stressvermindering en inspirerende verhalen van patiënten over levensveranderende voordelen. In dit boek vind je verhalen van mensen van wie de gezondheid na slechts enkele maanden zoveel verbeterd is dat onder meer een harttransplantatie niet meer noodzakelijk was. Maak het ongedaan! geeft lezers nieuwe hoop en nieuwe keuzes.

Dean Ornish, M.D. is de oprichter en directeur van de non-profit-instelling Preventive Medicine Research Institute en klinisch hoogleraar in de geneeskunde aan zowel de Universiteit van Californië, San Francisco, als aan de Universiteit van Californië, San Diego. Al meer dan veertig jaar geeft hij leiding aan klinisch onderzoek dat voor het eerst aantoonde dat uitgebreide veranderingen in leefstijl zelfs ernstige coronaire hartziekten ongedaan kunnen maken, zonder medicijnen of chirurgie.

Anne Ornish is directeur Digitaal van Ornish Lifestyle Medicine en vice-president van Programma Ontwikkeling bij de non-profit-instelling Preventive Medicine Research Institute. Ze is de maker van het digitale platform van Ornish Lifestyle Medicine waaronder www.ornish.com, en Empower, een kant-en-klaar leermanagementsysteem dat zorgprofessionals in het hele land opleidt. Anne heeft meer dan vijfentwintig jaar geavanceerde training in yoga en meditatie gevolgd.


‘Al veertig jaar doet dr. Dean Ornish revolutionair wetenschappelijk onderzoek dat aantoont dat uitgebreide veranderingen in levensstijl vaak de meeste chronische ziekten kunnen omkeren, dit heeft in wezen het vakgebied leefstijlgeneeskunde gecreëerd, wat de meest spannende stroming in de geneeskunde is van vandaag. Zijn nieuwe verenigende theorie is elegant eenvoudig, diepgaand en levensveranderend.’

- Michael Greger, oprichter van NutritionFacts.org, auteur van Hoe overleef je?

‘Dr. Dean Ornish en Anne Ornish hebben een baanbrekend, op feiten gebaseerd boek geschreven dat een duidelijke leidraad geeft voor een langer en beter leven. Van het team dat voor het eerst bewees dat veranderingen in levensstijl hartaandoeningen en andere chronische ziekten kunnen omkeren, onthullen ze nu hoe sociale verbondenheid en zelfs liefde de volgende populaire medicijnen zijn.’

- Dan Buettner, auteur van The Blue Zones

‘Het geïnspireerde onderzoek van Dean Ornish heeft een revolutie teweeggebracht in de medische wereld en bewijst dat zelfs onze moeilijkste ziekten ongedaan kunnen worden gemaakt. Dit baanbrekende boek is misschien wel het meest praktische en nuttige boek dat je ooit zult lezen.’

- Neal D. Barnard, George Washington University School of Medicine

'We zijn allemaal veel dank verschuldigd aan dr. Ornish, die pionierswerk verrichtte voor het belang van levensstijl, inclusief het gebruik van een dieet van volledig plantaardig voedsel om hartziekten te helpen omkeren. Het lezen van dit boek kan wel eens je leven redden.’

- T. Colin Campbell, auteur van The China Study