Hummus


Hummus is een heerlijke spread op basis van kikkererwten. Het is supermakkelijk om zelf te maken. Ik deel een basisrecept met je. Je kunt hiermee heerlijk variëren. Voeg je favoriete kruiden toe, maar het is ook lekker om er een gegrilde paprika, zongedroogde tomaten of wat pompoen aan toe te voegen.

Lekker op een boterham, een cracker of als dip.

Ingrediënten:

  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • peper naar smaak

Als je kikkererwten uit een blik op pot gebruikt. Spoel deze dan eerst even af met koud water.

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer ze tot een egale massa.

Proef even en voeg naar smaak wat peper toe. Als de hummus te dik is, kun je altijd een beetje water of het kikkerwtenvocht toevoegen.

De hummus is een paar dagen houdbaar in de koelkast in een glazen pot.


Dit recept komt uit het kookboek Vaker plantaardig!

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Yvonne Beekenkamp.