Hartige pannenkoeken

4 personen

Geen zin in brood? Ga dan voor pannenkoeken. Deze ‘pannenkoeken’ maak je met kikkererwtenmeel. In Frankrijk noemen ze dit socca. Het is een dikke pannenkoek. Ik deel een makkelijk basisrecept met je. Ik kies ervoor om deze pannenkoek op smaak te brengen met peper en bieslook. Maar het is ook erg lekker met andere kruiden.

Ingrediënten:

  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • 250 milliliter water
  • 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
  • snufje peper
  • olie om in te bakken

Topping:

  • (zelfgemaakte) hummus
  • gegrilde groenten

Gril je favoriete groenten in een grillpan.

Bereiding

Doe het kikkererwtenmeel en het water in een kom en meng dit met een garde.

Roer naar smaak wat bieslook en peper door dit beslag. Laat het beslag een halfuur staan.

Verhit een klein beetje olie in een pan en laat de pan goed heet worden. Schep een een flinke lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

Besmeer de pannenkoek met hummus en beleg daarna met gegrilde groenten.

Tip

Je kunt de pannenkoek ook beleggen met gebakken champignons en spinazie.

Dit recept komt uit het kookboek Vaker plantaardig!

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Yvonne Beekenkamp.